Coach en GZ-psycholoog
Casper.bentinck@psycoaches.nl
0627349967

Casper Bentinck
Coach en GZ-psycholoog

Over Casper: intuïtief, analytisch, helder, betrokken.
Expertise/ thema’s: loopbaanontwikkeling, medische sector, levensfaseproblematiek (bv. midlife), stressklachten, relatieproblemen, faalangst, persoonlijkheidsontwikkeling, mindfulness.

‘Voor Jan & alleman’ zou ik bijna willen zeggen. Ik zie mezelf als een echte generalist, van vele markten thuis, maar daarbij altijd op zoek naar de groei die jij als uniek persoon kunt doormaken. Ieder traject is zo volstrekt maatwerk. Thema’s zoals hierboven genoemd zijn me zeer vertrouwd, maar verder schrik ik niet snel ergens van en heb ik door brede levens- en werkervaring kennis en ervaring opgedaan met zeer uiteenlopende coachingsvragen. Niet zelden, zo is verder mijn ervaring, is juist het zoeken naar de belangrijke thema’s een onderdeel van het coachingsproces. Je voelt dat de schoen ergens wringt of krijgt wellicht feedback waar je wat mee wilt, maar kan zelf nog niet direct bepalen wat daaraan te doen. Bij dat proces van zoeken en vinden help ik je graag!
Doorgaans lukt het mij om met mensen relatief snel tot de kern te komen. Dat doe ik vanuit een helder hoofd en met een warm hart. Het werkelijk verder brengen van mensen is mijn leidende ambitie als coach. Verder met zichzelf, en daarmee verder in de verschillende aspecten van het leven. In de richting van meer balans bijvoorbeeld, van meer daadkracht, van meer ontspanning. Als coach houd ik mensen op soms op creatieve en soms meer analytische wijze spiegels voor. Ik ben daarbij zowel ondersteunend als soms ook confronterend, wat maar nodig lijkt op ieder specifiek moment. Mijn uitgangspunt (en ook ervaring) is dat mensen de coachingsgesprekken als een soort ‘ruggewind’ kunnen gebruiken bij de persoonlijk ontwikkeling die ze uiteindelijk natuurlijk vooral zelf vorm zullen geven. Vaak is dat een positief en inspirerend proces.
Opleidingen (o.a.):
Psychologie van Arbeid & Gezondheid (’90-’96), Gestalt therapie (’01-’05), Gezondheidszorgpsycholoog (’07-’09). Nadien nog diverse cursussen in o.a. partnerrelatie therapie, affectfobie en onbegrepen pijnklachten.

Mijn werkervaring bestaat om te beginnen uit jarenlang werk in de arbeids- & organisatiepsychologie, o.a. in de vorm van het begeleiden en uitvoeren van selectie- & loopbaantrajecten. Vervolgens heb ik mij als professional verder ontwikkeld door het geven van trainingen loopbaanontwikkeling. Inmiddels ben ik sinds ruim twaalf jaar vooral werkzaam als GZ-psycholoog en coach. Deels doe ik dit in een groepspraktijk in Hoorn en deels in een ruimte in mijn woonplaats Amstelveen. Naast dit individuele ‘ontwikkelwerk’ werk ik sinds een aantal jaar ook als trainer ‘opleidingsvaardigheden’ bij het AMC. Daarbij gaat het vooral om artsen die leren om elkaar op opbouwende manier (kritische) feedback te geven. Al met al levert dit palet een fijn afwisselend werkend leven op!